T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Şehit Adem Koç İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULUMUZ TARİHÇESİ

 

Tarihçe

Mahallede okulun kurulması cumhuriyetin ilk yıllarına rastlar. Anlatılanlara göre mahallede (eski köyde) bir köy enstitüsü varmış. Zamanla binası yıkılınca taştan yeni bir okul yapılmış. Uzun bir süre bu taştan binada eğitime devam edilmiş. Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle bu bina yetersiz kalınca 1980 yılında beş derslikli yeni bir okul yaptırılmış. Öğrenci sayısı daha sonraki yıllarda göç nedeniyle iyice azalmış. 1996–1997 eğitim-öğretim yılında okul kapatılmış. Mahalle halkının girişimleriyle 2000–2001 eğitim-öğretim yılında yeniden açılmış.  Birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu olarak eğitime devam etmiştir.  Toplu konutlar yaptıran bir müteahhit babasının adına eski binanın yanına 10 derslikli yeni bir bina yaptırmış. Okula Ahmet Türkseven adı verilmiş Okulda fen ve bilgisayar laboratuarları ile bilgisayar teknoloji sınıfı ve rehberlik servisi bulunmaktadır. Öğrenci sayısı, okul birleştirilmiş sınıflı ilköğretimken 35 civarında imiş. Şimdi ise taşımalı öğrencilerle 250 civarındadır.
Esenyurt mahallesinde yaşayan halkın büyük kısmı okuma yazma bilmektedir. 8–10 kadar yaşlı kadın ve köylerden gelen 3–5 kadın okuma yazma bilmemektedir. 2005 yılından buyana öğrencilerin 2/3 sini taşımalı eğitim kapsamında bünyesine alan okul ortalama 15 öğretmen ve 2 yardımcı personel ile toplam kalite anlayışı içinde eğitsel strateji ve nitelikli bakış açısıyla Anadolu Lisesine de öğrenci kazandırmıştır. Anasınıfı da olan okul çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarına da önem vermiştir.
Mahalle halkının eğitim, öğretime bakışı olumluda. Son yıllarda kız çocukları da liseye gönderilmektedir. Maddi imkânlarının oluşu nedeniyle halktan okumuş ve meslek sahibi olmuş kişiler çoktur. Polis, avukat, mühendis gibi meslek gruplarında çalışan insanlar mevcuttur. Son seçimlerde birde milletvekili çıkmıştır.

okulresim


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2012 - Güncelleme: 22.12.2022 15:46 - Görüntülenme: 4048
  Beğen | 0  kişi beğendi